2n de Bat a la UA

Visita a l’Arxiu de la Democràcia i al MUA

Estic cansada i tinc molta son, perquè acabe d’arribar d’Alacant de visitar dues magnífiques instal·lacions que té la Universitat d’Alacant: l’Arxiu de la Democràcia i el Museu de la Universitat d’Alacant, però abans de descansar una estona aprofitaré per contar-vos l’excursió que hem fet l’alumnat de 2n de batxillerat organitzada pel professor de Castellà, Miquel Cruz.

Quin fred que feia aquest matí! Encara que hem tingut sort perquè l’autobús ha sigut molt puntual i no ens hem hagut d’esperar a la parada pràcticament. Dalt del bus sí que ens hem esperat perquè hi ha hagut gent que se li han enganxat els llençols. Quan hem arribat a la Universitat hem estat comentant que ansiàvem estar allí prompte i que amb un poc de sort aqueixa seria la nostra vida el pròxim any, encara que ho farem de forma separada en distintes facultats i universitats.

Només arribar hem entrat on era la biblioteca i l’arxiu. Aquella estança m’ha recordat a les sèries policíaques. Allà hem vist documents bastant antics i conegut històries d’algunes persones que van viure aqueixa època i m’ha semblat curiós. Els documents més abundants giraven entorn Miguel Hernández. També ens han explicat com podem visitar la pàgina de la Universitat i de l’arxiu per fer ressenyes, recerques o treballs.

En acabar les explicacions hem esmorzat, al bar del campus universitari. No es pareix massa a la nostra cantina, perquè era immens, però hi havia poc menjar. Després, hem visitat el museu, que hi era sota l’aigua, allí hem vist una exposició romana i una altra contemporània al voltant del color, on hi havia quadres molt interessants, tot i que ens ha faltat temps per veure-ho amb més calma. Tanmateix hem tingut temps de veure com una amb una lupa i un paper, si fa sol, és molt fàcil fer foc. Màgia.

 

I una vegada acabades les dues visites, cap a casa. Em quede amb la idea que les excursions són enriquidores, i si a més ho fas amb les amistats encara millor. I ara, a descansar que demà tenim un altre examen. Ai, la vida de 2n de batxillerat!

Ainhoa García, 2n B

Esta entrada fue publicada en Secretaria. Guarda el enlace permanente.