El PMAR i l’aprofitament de l’aigua

La classe més dinàmica a

la potabilitzadora i la depuradora

El 3r de PMAR, sentint curiositat pels recursos naturals de la nostra ciutat, en aquest cas l’aigua, ha estat planificant, des de fa temps, conéixer dues instal·lacions importantíssimes que milloren la qualitat de la nostra societat: la potabilitzadora i la depuradora.

Gràcies a aquestes visites ens hem conscienciat, encara més, de l’ús que li donem a aquest recurs tan valuós. En la potabilitzadora ens han mostrat totes les fases per les quals passa l’aigua per a poder utilitzar-la amb seguretat. Hem aprés que l’aigua no és insípida i que segons el paladar i les necessitats de cada persona en preferirem una o altra, però que la de l’aixeta és tan vàlida com qualsevol altra.

Entre les coses que hem descobert a la depuradora destaca que algunes persones llancen pel vàter tot tipus de coses perjudicials per al medi ambient, com poden ser les tovalletes humides, els preservatius, olis, envasos de plàstic… Fins i tot vam vore una pal de granera llançat al clavegueram. Increïble. I ens van dir que l’aigua reciclada a la depuradora es fa servir per a regar o per a ser tornada a la mar, que el fang sobrant en el procés de depuració també es reutilitza com a fertilitzant o que amb una fase més de tractament l’aigua també val per a netejar els nostres carrers.

Però potser, la lliçó més important l’hem extreta del comportament de les persones que treballen en aquests dos llocs i que ens van fer molt amablement de guies. Elles, fins i tot, es juguen la vida diàriament per millorar la nostra i el nostre medi ambient, ja que treballen amb substàncies químiques perilloses. I ens han mostrat que prediquen amb l’exemple, ja que el consum màxim d’energia el fan per la nit per a estalviar-ne, reciclen tot el que poden o beuen l’aigua de l’aixeta.

Alumnat 3r PMAR

Esta entrada fue publicada en Activitats, ESO. Guarda el enlace permanente.